luni, 26 octombrie 2009

Ce nu înteleg eu este de ce atâta umilinţă? de ce înghiţim atâtea mizerii, de unde atâta teamă să te împotriveşti? De ce nu avem curajul să luptăm? Dacă acasă suntem deosebiţă si ne împotivim sistemului, avem discuţii si ideii măreţe, pe strada, în colectiv, cu ceilalţi, ne tranformăm în niste fiinţe îngrozitoare, devenim Răi.
Am senzaţa că suntem atât de bine manipulaţi încât ne-am pierdut identitatea, nu mai ştim cine suntem, dar nici nu ne mai interesează.
Suntem un popor inteligent, suntem destepţi, iar dacă ne-am uni, dacă nu am mai fi ingnoranţi, daca nu ne-am mai transforma în momentul in care "ieşim afară", am fi minunaţi! Cel mai mult urăsc că ne lăsăm călcaţi în picioare şi că ne vindem pentru un pumni de bănuţi. E adevarat că e greu să fii drept, să fii orgolios, să spui ceea ce crezi, e greu să lupţi împotriva nedreptăţilor, dar nu e imposibil, iar satisfacţia e peste măsură!
Imi doresc ca cei inteligenţi, şi sunt majoritatea, să nu se mai înjosească, să îşi inveţe copii ca laşitatea şi umilinţa nu e un mod de viaţă corect, că sentimentul dat de lupta pentru o cauza dreapta este inegalabil şi că a fi bun este sacru ! E prea mult?

7 comentarii:

  1. Elena, cred ca ai dreptate, nici eu nu suport asta, si nu au decat altii sa ma judece, au liberate din partea mea.
    Ceea ce insa sunt convinsa ca nu ne strica de loc, este modestia !!! Iar la capitolul acesta iar este de spus ca orice este bun cu masura. Sa ai personalitate si sa ti sustii parerile nu mi se pare ceva ne-drept !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate putin din cei care "au ceva de spus" se fac cunoscuti, si asta pentru ca probabil sunt scarbiti de ceea ce se intampla in jur, si pentru ca marea majoritate "adormita" ii catalogheaza din start. Din pacate asta e parerea mea, sau senzatia mea, suntem cumva manipulati si indusi intr-o stare de adormire si indiferenta, sa fie oare adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  3. Din punctul meu de vedere spiritual-evolutiv, nu suntem adormiti, doar avem, pe grupuri de spirite venite pe Pământ, la întrupare, trepte diferite de evoluţie, cu abilităţi diferite de percepţie a realităţii. Adica, dupa cum are fiecare experienta acumulata pana acum.
    Dar sunt si intrupati care au sarcini pe un sector foarte îngust de activitate spirituala, ori pentru a ajuta alte segmente cu experienta mai putina, ori pentru a-si remodela un anumit aspect al manifestărilor, al comportamentului, al acceptarii societatii cu grupuri foarte diferite de evoluanti. De regula, pentru a accepta evoluanti cu putina experienta, si atunci ei chiar sunt bine pe drumul lor spiritual, daca accepta pe cei cu comportament neplacut (tocmai pt. ca nu au experienta) sau fara sa se ingrijeasca de curatenie, ordine, disciplina. Tot de la astfel de ajutatori, care devin de mare incredere pt cei mai mici, vor invata treptat astfel de lucruri, pe masura ce le va creste puterea spirituala.
    Iata asadar ca nu degeaba ni se spune sa nu judecam pe altii, dar nu se mentioneaza sa avem noi grija sa nu facem la fel... Astfel, se poate incepe lucrarea de invatatura chiar de acum, pe loc. Dar unii o au de facut... altii nu!!
    Lucrurile nu sunt de loc de neinteles pe Pământ, ci doar de pătruns în complexitatea lor. De aceea regulile sunt generale, caci si grupurile spirituale sunt de foarte multe feluri si foarte voluminoase. Fă socoteala ca sunt intrupate pe pământ acum cam 2/3 din totalul celor veniti pe Pământ pentru a evolua ca oameni...
    Mai discutam, daca vrei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sigur ca imi doresc sa mai discutam, si tin sa iti multumesc pentru toate explicatiile si timpul pe care mi-l acorzi, imi dau seama ca ai foarte proiecte. Cred ca ce-l mai bine ar fi sa incep sa citesc in totalitate ceea ce ai scris pe blogul tau, sau daca ai o carte publicata, pentru mine ar fi extraordinar! Multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena, nu public carti pentru ca am mult de spus si prietenii mei nu au multi bani pentru carti, asa ca scriu pe net. O sa scot si un site , care este acum in pregatire. Vreau sa si re-etichetez studiile, astfel incat sa fie grupate si sa fie mai usor de urmarit asa, pe subiecte. Sunt scrise acum dupa cum a "venit vorba"!! si de aceea e mai dificil de citit la rand. Sper sa pot sa fac si asta in scurt timp.
    Indiferent de timpul meu, eu raspund cu placere la intrebari, discut cu toata lumea cu placere. Asa ca vom discuta intotdeauna, eu mai am de gand sa mai traiesc 50 de ani, sa apuc suta !!!!! Cu mintile in cap si macar cu cativa dinti in gura !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristiana iti multumesc pentru tot! Iti doresc sa atingi suta, pentru ca tu ai multe de spus si esti importanta pentru noi! Eu cand eram mica imi doream sa plec de aici cat mai repede, vroiam sa fiu inger si sa ii ajut pe oameni :), am trait cu mult mai mult decat am crezut ca o voi face, asa ca am incercat si incerc pe cat pot, sa fac cate ceva aici , acum, cine stie pana cand... Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc frumos!! La fel iti doresc si eu!!

    RăspundețiȘtergere